De ultieme creatieve lat

Je hebt heel veel reclamebureaus. Daartussen zit een flink aantal creatieve bureaus. Een paar daarvan zijn de internationale top. En helemaal daar bovenuit steekt – wat mij betreft – het Engelse Bartle Bogle Hegarty. BBH.

‘When the world zigs, zag!’ Dat was de headline voor een van hun eerste Levi’s uitingen. Het is later het motto geworden van het bureau. Met het zwarte schaap als symbool.

Dit bureau bestond vorige week 30 jaar. En als kado voor gewone stervelingen zoals ik, hebben ze een showreel gemaakt van al hun werk sinds 1982. Da’s een film van een uur en 21 minuten!! Levi’s, Audi, Axe, Johnny Walker, British Airways. Ga zo maar door. ‘T is een flinke zit, maar je moet het echt doen. Onvoorstelbaar goed. De ultieme inspiratie voor iedereen die ook maar iets doet in communicatie.

Als je dan toch op hun site bent, lees dan gelijk wat ze aan hun eigen personeel hebben gemeld op de dag van het 30-jarig bestaan. De enige focus die je als bureau kunt hebben, is die op ‘game changing creativity’. Geweldige Engelse tekst.

En nu ik toch bezig ben, dan moet je ook het boek van Sir John Hegarty lezen. Als iedere bezoeker van deze blog nou de showreel kijkt en het boek leest, komt het helemaal goed met ons communicatievak.

Tot zover deze bloemlezing. Morgen ga ik weer normaal nuchter doen.

Door: Marcel van der Quast | donderdag, 5 april 2012

Share |  

3 reacties op “De ultieme creatieve lat

  1. Hoi Steven,

    Ik ben ook erg benieuwd naar dat boek van KK. Hun eerdere kilo-boeken waren ook erg goed.

  2. Pingback: 50 jaar geleden bedacht. Nu online! – de PersoneelZaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotografie
Thuis voelen op je werk is belangrijk. Je werk moet je passen. De PersoneelZaak vroeg fotografen Marcel Molle en Hans Aarsman om op zoek te gaan naar beelden van werkplekken waarbij de persoonlijke stempel van mensen zichtbaar wordt.
Contact
Voor meer info kunt u contact opnemen met Jeroen Kaal: 06-21537412.
De PersoneelZaak | Honingerdijk 80, 3062 NW Rotterdam.
T 010 890 98 10 | F 010 890 98 06 | kaal@personeelzaak.nl
De PersoneelZaak is onderdeel van de BVH Groep.